top of page
Kleurenleer pigmentatie training

Het onderdeel kleurenleer, ook wel kleurenanalyse genoemd, is het belangrijkste onderdeel van permanente make-up & Microblading. Wil jij aan de slag met het zetten van bijv. hairstrokes of (semi) permanente eyeliners? Dan is de opleiding kleurenleer een verplicht onderdeel. Heb je al aantoonbare ervaring met permanente make-up? Dan is dit onderdeel niet verplicht.

 

Tijdens deze opleiding leer je warme en koele personen te onderscheiden. Dit verschil is cruciaal, want het zorgt ervoor dat pigmenten niet verkeerd verkleuren. Het komt helaas te vaak voor dat iemand met de verkeerde kleur wenkbrauwen rondloopt, omdat de basiskennis ontbreekt! Permanente make-up draait niet alleen om de wijze waarop het pigment in de huid wordt aangebracht. Je dient inzicht te krijgen in de samenstelling van PMU pigmenten en te weten in welke mate bepaalde pigmenten in de huid van kleur kunnen veranderen.

Inhoud kleurenleer € 210,- excl, BTW 1dg – geen model

Zeer praktijkgericht

Huidanalyse o.a. aandoeningen

Verschil tussen PMU pigmenten

Onderscheiden van huidtonen

Warm en koel karakter van de mens

Verkleuring pigment

Implantatietechniek

PMU kleur pigment

PMU naaldmodules

Spantechnieken

Behandelplan opstellen

Indicaties en contra-indicaties

Koffie, thee, bronwater inbegrepen

10141726_1.jpg
Startpakket is niet nodig voor dit onderdeel

Lichte theorie:

Anatomie, fysiologie en dermatologie
Kleurenleer
Portfolio samenstellen
Product en materiaalkennis
Hygiëne, Arbo en GGD
Communiceren en adviseren

Opleidingsduur,​ Vooropleiding, ​​Certificaat

Opleidingsduur

Is 1 les. van 09.00 tot 12.00 

Vooropleiding
Voor deze opleiding is géén specifieke vooropleiding nodig en geschikt voor beginners of professionals. Voor deelname aan deze opleiding geldt een minimale leeftijd.

Certificaat

Ook na het afronden van je opleiding staan wij voor je klaar zodat je ook na de opleiding ergens terecht kunt met al je vragen waar je tegen aan loopt in de praktijk. In de opleiding zit een zeer uitgebreid pakket op die manier heeft u uw opleiding zo weer terug verdiend

bottom of page